Ortodonția – indreptarea dintilor

Ortodontia este parte a stomatologiei care se ocupa cu corectarea dintilor strimbi sau pentru a indrepta muscatura (ocluzia) gresita. Specialistii nostri ofera posibilitatea corectarii anomaliilor dento-mxilare asa cum sunt: ocluzia incorecta, anomalii de pozitie a dintilor, malocluziile, rotatiile dentare, etc. Noi oferim posibilitatea atit copiilor, cit si maturilor sa-si corecteze dantura la noi in clinica. Tratrametul ortodontic este fara durere!

In clinica noastra tratamentul ortodontic este efectuat in citeva etape:

  • Diagnoza
  • Scanarea cavitatii bucale cu ulterioara terapie de remineralizare
  • Tratamentul ortodontic propriu-zis
  • Etapa de finalizare, perioada de retentie.

Actualmente, tratamentul ortodontic se realizeaza prin intermediul tehnicii fixe si a aparatelor mobilizabile.

Tratamentul ortodontic prin intermediul tehnicii fixe se realizeaza cu diferite bracket sisteme. Ele se aleg in dependenta de complicatiile tratamentului ortodontic. Prin intermediul efortului obtinut de la arcul fixat in cavitatea bucala, bracketii fixati pe dinti transmit directia programata de miscare a dintelui la o pozitie corecta.

Tratamentul ortodontic prin intermediul aparatului mobilizabil

Aparatul mobilizabil prezinta o placa confectionata din acrilat special. Functia de baza a aparatelor consta in modificarea latimii palatului, formei oaselor maxilare etc. Tratamentul cu aparatele mobilizabile se efectueaza in special la copii.

8 motive pentru a veni pentru o consultatie la medical ortodont:

1. Muscatura inversa sau „ocluzia inversa”
2. Ocluzie(muscatura) deschisa
3. Ocluzie adinca
4. Dinti inghesuiti
5. Spatii mari intre dinti
6. Mandibula protruziva(“de buldog”)
7. Maxilarul protruziv
8. Eruptia anormala

Regulile generale de ingrijire a bracketilor sunt: folosirea unei periute si paste de dinti speciale, a atei dentare si a periutelor interdentare, igiena riguroasa a cavitatii bucale dupa fiecare consum alimentar.

Dupa posibilitate se recomanda sa va abtineti de la alimentele care provoaca afectiuni dentare si paradontale: fainoase, dulciuri, bauturi carbogazoase etc.

Clinica Novadent ofera intreaga gama de tratamente ortodontice, atat la copii cat si la adulti.