Odontoterapie-Endodonție

Tratamentul si obturarea canalelor radiculare, restaurarea si corectia formei si culorii dintilor, restabilirea completa a dintilor cu distructii coronare totale.

In practica profesionala noi apelam la cele mai noi metode de tratament al cariei, pulpitei, periodontitei, defectelor cuneiforme si eroziunilor, fluorozei, hipoplaziei smaltului (dezvoltarea lui deficitara) si al altor afectiuni. Aplicarea tehnologiilor stomatologice performante, alaturi de atentia si grija personalului medical, va vor proteja de emotiile negative in timpul tratamentului.

Caria dentara

Caria dentara reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni ale sistemului dento-maxilar, care se manifesta prin pierderea treptata si localizata de tesut dur dentar, sub actiunea mai multor factori, printre care: nerespectarea igienei orale, consumul crescut de alimente bogate in zahar, fumatul, stresul si multe alte cauze. Caria dentara apare atunci cind bacteriile din cavitatea bucala produc acizi care ataca dintele.

Caria dentara poate fi prevenita prin periajul dintilor si folosirea atei dentare cu regularitate(2 ori pe zi), prin controale stomatologice periodice(minim 3-4 ori pe an), prin periajul profesional si evitarea alimentelor bogate in zahar.

Plomba (obturatia dentara) are scopul de a inlocui tesutul dentar lipsa. Pentru realizarea acesteia sunt folosite diferite tipuri de material (care sunt cele mai apropiate de proprietatile dintelui natural).

Tratamentul pulpitei, periodontitei

In cazul in care pacientul nu consulta la timp medicul stomatolog, iar caria patrunde mai adinc in tesuturile dintelui, formind complicatii, dezvoltindu-se, formeaza Pulpita si Periodontita.

Pulpita este inflamatia tesutului moale din interiorul dintelui. Pulpita este caracterizata prin durere care se intensifica la intrebuintarea hranii reci, fierbinti, dulci si tari. La aparitia simptomelor caracteristice pulpitei este necesar sa Va adresati medicului. Adresarea intirziata poate duce la complicatii grave.

Tratamentul pulpitei dentare presupune administrarea unor analgezice si antiinflamatoare pentru inlaturarea durerii, insa se impune si o consultatie stomatologica. Medicul stomatolog va prescrie un antibiotic, va face un drenaj pentru eliminarea secretiei purulente si va curata canalele cu antiseptice. Dupa dezinfectarea zonei afectate, medicul stomatolog va incerca sa mentina dintele protejând pulpa. Daca acest lucru nu este posibil, specialistul extrage pulpa, dezinfecteaza cavitatea dentara si plombeaza dintele.

Periodontita este cea mai periculoasa complicatie in procesul de aparitie a cariei. In acest caz procesul inflamatoriu se extinde nu numai la tesuturile profunde ale dintelui, dar si asupra tesutului osos in jurul virfului radacinii dintelui. Atunci cand inflamatia se limiteaza la nivelul gingiei, afectiunea se numeste gingivita, iar in cazul in care acest stadiu a fost depasit iar inflamatia cuprinde osul vorbim despre parodontita sau periodontita (in trecut se folosea termenul de parodontoza). Literal, periodontita inseamna „in jurul dintelui”. In concluzie, boala afecteaza atat gingia, cat si osul: acesta se resoarbe (topeste), iar gingia urmareste osul retragandu-se sau poate ramane pe pozitie, chiar daca osul este resorbit.

Ne straduim sa alegem varianta optima de tratament pentru fiecare pacient.

Simti nevoia de o consultatie stomatologica, programeaza-te acum!