Estetica dentară

Zimbetul spune multe despre fiecare om, deaceea este important sa cunoastem care ar fi solutiile pentru a avea dinti mai albi si perfect aliniati. In afara de igiena dentara personala, recomandam procedurile de estetica dentara. Procedurile specializate de estica dentara propuse de Clinica stomatologica Novadent sunt:

  • coroanele dentare
  • albirile dentare profesionale
  • incrustatiile
  • fatetele dentare(veneere)
  • implanturile dentare(AlphaBio si AlphaBio NeO)

Procedurile de estetica dentara

Coroanele dentare – au rolul de a “imbraca” si proteja estetic dintele. Daca dintele este bolnav atunci coroana dentara ii va pastra perfect functionalitatea lui de odinioara. In clinica noastra coroanele dentare sunt fabricate prin intermediul tehnologiei robotizate CAD-CAM. Acesta tehonologie ofera posibilitatea cu cea mai mare precizie sa executam coroane dentare din materiale de calitate inalta, cum ar fi zirconiu sau portelanul integral. Materialul din care va fi coroana dentara este selectat si analizat impreuna cu doctorii nostri. Recomandam coroana din ceramica integrala care demonstreaza pe parcurs calitatea si precizia cu care a fost executata.

Albirea dentara profesionala garanteaza intr-un timp record un zimbet imaculat. In clinica noastra se foloseste de mai multi ani sistemul de albire cu “lampa cu plasma ZOOM 3”. Acest sisitem ofera rezultate deosebite in doar o ora de tratament. Insasi procedura de albire este inofensiva si se efectueaza timp de 45 minute. Dupa o astfel de procedura culoarea dintilor se deschide in medie cu 6-8 nuante, iar procedura poate fi repetata in cazul in care pacientul isi doreste o nuanta mai alba. Albirea dentara profesioanla se recomanda atunci cind igiena persoanala sau chiar igienizarea profesionala(detratrajul complex) nu sunt suficiente pentru obtinerea unei nuante dorite.

Incrustatiile – sunt folosite in mare parte la completarea zonelor lipsa din coroanele unui dinte premolar sau molar. Ele fiind niste particole mici din ceramica integrala care sunt efectuate prin tehnologia robotizata CAD-CAM. Cu siguranta sunt mai calitative si delunga durata(minim de 3 ori) decit plombele obisnuite care sunt realizate din rasini composite. Efectuarea dintelui este una deosebita, deoarece tehnicienii nostri o realizeaza sub microscop sau lupe, cu ajutorul unor instrumente de mare finete.

Fatete ceramice(vinire, vineers) – sunt efectuate din portelan dentar de cea mai inata calitate si au ca scop principal schimbarea estetica a unuia sau mai multi dinti bolnavi. Fatetele dentare pot rezolva probleme dentare cum ar fi dintii strimbi, sparti, cariati, patati, innegriti etc. Sunt avantajoase deoarece necesita slefuiri minore ale suprafetei exterioare a dintilor (0.6 mm), conservând vitalitatea dintilor. Vinirele(fatetele dentare) fixate chiar si pe un singur dinte sunt suficient de rezistente. In clinica noastra fatele dentare sunt confectionate robotizat si se modeleaza pentru fiecare dinte/pacient individual. Fatetele dentare din pacate nu pot fi recomandate fiecaruia, deaceea in urma unei consultatii gratuite in clinica noastra, doctorul va decide daca este sau nu posibila fatetarea dintelui/dintilor. Vinirele sunt fizionomice, neavând infrastructura metalica, iar dintii restaurati nu vor prezenta umbre negre in vecinatatea gingiei. Fatetele ceramice respecta textura si transluciditatea dintilor naturali.

Implanturile Dentare – reprezinta cea mai buna solutie pentru inlocuirea dintilor pierduti. Functioneaza ca si inlocuitori ai radacinii naturale a dintelui la care se ataseaza dupa osteointegrare coroana artificiala. Elementul de legatura intre implant si coroana se numeste bont protetic. Implantul dentar se instaleaza in osul maxilarului, iar in cazul in care acesta lipseste, se regenereaza prin tehnici de aditie si augmentare osoasa. Pretul tratamentului cu implant dentar variaza de la o clinica la alta in dependata de: experienta doctorului, dotarile tehnice ale clinicii, materialele folosite, garantiile oferite si nu in ultmul calitatea implantului dentar. Clinica noastra colaboreaza cu producatorul de AlphaBio Tec, care este producator de implante dentare la nivel mondial. Compania Alpha Bio a lansat recent o nou generatie de implante dentare, AlphaBio NeO, care poate fi gasit si la noi in clinica.