Chirurgie/Implantologie

Clinica Novadent efectueaza operatii chirurgicale stomatologice de ambulator, extractii dentare si alte proceduri fara dureri. In cazul problemelor estetice si functionale ale danturii, folosim restaurarea dintilor absenti pe calea introducerii implantului in osul maxilar al pacientului, agumentarea osoasa-cresterea osului si de tesuturi moi.

Implantologia dentara

Implanturile dentare reprezinta cea mai eficienta rezolvare de inlocuire a dintilor pierduti. Implantologii nostri restabilesc dintii perduti si integritatea arcadelor dentare cu ajutorul implantilor. Astfel pacientii pot beneficia de dantura fixa, amplasata pe implanturi, care arata la fel ca si dintii naturali.

Centrul stomatologic Novadent colaboreaza cu compania internationala AlphaBio Tec, care este producator de implante dentare la nivel mondial. AlphaBio ofera GARANTIE pe Viata, pentru toate implantele sale.

Implantul dentar este o piesa stomatologica formata din titan pur, in forma de surub. El formeaza o radacina artificiala in osul maxilarului, in locul dintelui lipsa. Deasupra implanului se monteaza bontul protetic, care reprezinta elementul de legatura dintre implant si coroana, punte sau proteza.

Implanul dentar reprezinta cea mai buna solutie pentru a-ti recupera zimbetul de alta data.

Agumentare osoasa

Majoritatea interventilor chirurgicale necesita manopere de regenerare a tesutului osos. Astfel, atunci cind inaltimea si grosimea osului este limitata este necesara augumentarea tesutului osos.

Tehnica de regenerare osoasa include utilizarea biomaterialelor(os de la pacient, os de bovina, mat

erial biocompatibile, plasmolifting) si se efectueaza simultan cu introducerea implantilor sau inainte de implantare(cu 6 sau 8 luni).

Maseaua de minte

Maselele de minte nu au un rol functional si nici in masticatie. Molarii de minte sunt incovoiati si ra

u pozitionati, deaceea de obicei se blocheaza in spatele celui de-al doilea molar. Fiind pozitionati intr-o zona dificila pentru igienizare personala, perm

ite acumularea de placa bacteriana. Deaceea molarii de minte sunt asociati cu numeroase probleme stomatologice. Reusind sa erupa, molarii de minte dezvolta carii, chisturi la nivelul maxilarului sau afectiuni gingivale.

La ce trebuie sa va asteptati dupa indepartarea molarilor de minte inclusi?

Eliminarea unui dinte de minte ingropat in os nu este o extractie simpla. Este o operatie. Aceasta consta in realizarea unei taieturi la nivelul gingiei, indepartarea unei portiuni de os pentru a permite extractia dintelui si sutura gingiei la final. Ca si in orice alta operatie trebuie sa va asteptati la unele dureri dupa procedura. Ele vor disparea in aproximativ o saptamina, iar daca respectati indicatiile medicului vor fi usor de suportat.